Sunday, May 6, 2012

Ένα κοινοβουλευτικό χτύπημα στον κοινοβουλευτισμό;

Θα προσπαθήσω να αιτιολογήσω και όχι να δικαιολογήσω όσους ψήφισαν Χρυσή Αυγή και παρακαλώ αν κάποιος ψηφοφόρος της πιστεύεις ότι παρερμηνεύω την ψήφο του ας το καταθέσει. Δεν συμφωνώ με την ταύτιση όσων ψήφισαν Χρυσή Αυγή με τους Χρυσαυγήτες. Αν πέσουμε σε αυτή την παγίδα εκπληρώνουμε την στρατηγική της ΧΑ που είναι αφενός να λειτουργήσει το εκλογικό αποτέλεσμα ως μεγεθυντικός φακός της δύναμης της και αφετέρου η κοινωνική κριτική να εγκλωβίσει τους αμυνόμενους ψηφοφόρους στην αγκαλιά της.
Οι περισσότεροι από όσους ψήφισαν ΧΑ δεν έχουν μιλήσει με μέλος της ΧΑ ούτε έχουν διαβάσει κάποιο κείμενο της. Εκτίμηση μου είναι ότι οι ψηφοφόροι της ΧΑ ήθελα να στείλουν μια "βόμβα" στο κοινοβούλιο που απόλεσε την αξιοπιστία του. Όταν αισθάνεσαι τόσο μικρός και αδύναμος να αλλάξεις να πράγματα πολλές φορές μπαίνεις στον πειρασμό να τα καταστρέψεις.
Η μόνη γιατρειά είναι περισσότερη Δημοκρατία. Θέλω να ακούσουν όλοι οι Έλληνες τι έχουν να πουν οι εκλεγμένοι της ΧΑ, ένας ένας όλοι τους, όπως επίσης θέλω να ακούσω την Αριστερά με επιχειρήματα (όχι στερεότυπα ήρωες, αίματα κλπ) να καταθέτει πειστική πρόταση για την προοπτική της άμεσης δημοκρατίας.

No comments: